Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Pallet Transport Versneld

29/06/2021

Wanneer u bij ons producten besteld heeft die op een pallet geleverd worden (zoals airconditioning units) heeft u recent mogelijk hinder ondervonden van vertraagde leveringen. Inmiddels hebben wij in samenwerking met onze vervoerspartner ons transportproces verbeterd voor producten die op pallets vervoerd worden. Hierdoor worden deze producten nu gegarandeerd binnen 72 uur geleverd.

Haier Pearl

06/05/2021

Nieuw: de Haier Pearl
De nieuwe Haier Pearl airconditioner combineert energiezuinig comfort met innovatieve technologie voor schonere, gezondere lucht. De Pearl is zeer stil met een geluidsniveau vanaf 18 dB(A) en kan zowel koelen als verwarmen. Deze airconditioner bij Wasco uit voorraad leverbaar in zowel single als multi-split systemen en beschikbaar in de capaciteiten 2,5, 3,5 en 5,0 kW.

Bijzondere feestdagen in mei

06/05/2021

In mei vieren we speciale feestdagen in België en Nederland. Om die reden is Wasco op Hemelvaartsdag en Pinksterdagmaandag gesloten. Er gelden dan andere bestel- en levertijden. 

Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) zijn wij gesloten. Op vrijdag 14 mei is Wasco wel open! Orders van woensdag 12 mei a.s. worden tot 18.00 uur verwerkt, als ze elektronisch binnenkomen. Indien gewenst worden de orders vrijdag 14 mei geleverd. 

Als u gebruikmaakt van de Wasco nachtlevering dan ontvang u de order in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei. In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei wordt er niet geleverd. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei wordt wel gewoon geleverd.

De NOX en PS nachtlevering zullen in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei de servicebus bevoorraden. In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei wordt er niet bezorgd. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei wordt wel gewoon geleverd.
 
Pinksteren
Op Pinkstermaandag (maandag 24 mei) zijn wij ook gesloten. Orders van vrijdag 21 mei a.s. worden tot 18.00 uur verwerkt als ze elektronisch binnenkomen. Indien gewenst wordt de order dinsdag 25 mei a.s. geleverd. 

Als u gebruikmaakt van de Wasco nachtlevering dan ontvang u de order in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei. In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei wordt er niet geleverd.

De NOX en PS nachtlevering zal in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei de servicebus bevoorraden. In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei wordt er niet geleverd.

Op zowel donderdag 13 mei als maandag 24 mei (net als in de weekenden en buiten kantooruren) is onze Wasco 24/7 storingsservice wel bereikbaar voor spoedleveringen van onderdelen via +31 6 55 18 80 83.

Wij wensen u goede & speciale feestdagen toe. 

Samen naar de top!

16/04/2021

U wist al dat Aircovent en Wasco samen zijn gegaan. Samen timmeren we hard aan de weg om de nummer 1 groothandel in airconditioning te worden! Daar steken we een berg werk in en daar plukt u de vruchten van. Dit jaar hebben we een nóg breder assortiment in onze webshop, zodat we u nóg beter van dienst kunnen zijn.

Nieuwe producten
Uiteraard introduceren we ook dit nieuwe aircoseizoen weer nieuwe en verbeterde Haier modellen. Hierin speelt innovatieve technologie voor luchtzuivering en het optimaliseren van een gezond binnenklimaat een centrale rol. Denk aan bewezen UVC-licht technologie die bacteriën en virussen, zoals COVID-19, vrijwel volledig vernietigt. En uiteraard zorgen ook deze nieuwe toestellen voor een optimaal energiezuinig comfort en bieden ze hoog installatiegemak.

Ook nieuw: airconditioners zonder buitenunit. Handig voor situaties waarin een buitenunit niet mogelijk of gewenst is. Deze toestellen zijn beschikbaar vanaf eind april 2021. Enkele noviteiten op het gebied van installatiematerialen en gereedschappen:

- Nieuwe Testo digitale manifold
- Flexflair connectors
- Aircobase 600 fix it foot
- Bruine/zwarte leidinggoot
- Evocover buitendeel omkasting

Vernieuwde airco overzichtspagina en brochures
Ons complete assortiment kan u bekijken in de webshop, maar ook op de vernieuwde airco overzichtspagina. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft, zoals de nieuwe 2021 brochures van Haier en voor airco installatiemateriaal en gereedschap. Gedrukte brochures zijn verkrijgbaar via onze binnendienst.

Laat de zomer maar komen. Samen naar de top!

UV-licht in Haier airco’s maakt COVID-19 onschadelijk

16/04/2021

De UVC Generator in Haier airco’s is voor 99,998% effectief in het onschadelijk maken van COVID-19. Zo blijkt uit tests die plaatsvonden bij onderzoeksorganisatie Texcell. De techniek wordt gebruikt bij de Haier Flexis Plus en de Haier Pearl. Tegenwoordig brengt de COVID-19-pandemie heel wat uitdagingen met zich mee voor het dagelijks leven van mensen. Het door Texcell uitgevoerde onderzoek bevestigt de efficiëntie van de UVC Generator en zal naar verwachting het risico van infectie veroorzaakt door COVID-19 verminderen.

UVC Generator zeer effectief tegen COVID-19
Haier ging in november 2020 een officiële samenwerking aan met Texcell om tests uit te voeren met de Haier UVC Generator, die wordt gebruikt in een aantal verschillende Haier airco modellen. Het doel van het onderzoek was de effecten van de UVC Generator bij het onschadelijk maken van het coronavirus te beoordelen. De tests werden uitgevoerd in het professionele laboratorium van Texcell in Parijs, Frankrijk. Onder laboratoriumomstandigheden, in een afgesloten box van 45 liter, bleek dat de Haier UVC Generator COVID-19 in één uur effectief remde, met een efficiëntie tot 99,998%.

Hoe werkt de UVC Generator?
UVC (ultraviolet C) is een soort UV-straling met een golflengte in het spectrum van 200-280 nm, die in het dagelijks leven veel gebruikt wordt voor ontsmetting. Het werkt door de structuur van DNA en RNA te beschadigen, waardoor een micro-organisme niet meer in staat is vitale celfuncties uit te voeren. De Haier UVC Generator zendt straling uit met een golflengte tussen 270-280 nm. Het apparaat wordt geïnstalleerd op de verdamper (binnendeel) en wanneer de functie wordt ingeschakeld, genereert het UVC-stralen in de buurt van de luchtinlaat. Wanneer lucht door het aan UVC-stralen blootgestelde gebied stroomt, worden de in de lucht aanwezige schadelijke stoffen onmiddellijk tegengehouden, waardoor schone lucht de ruimte in wordt geblazen.

Haier toestellen verkrijgbaar bij Wasco
Airconditioningsystemen van Haier met UVC Generator zijn verkrijgbaar bij Wasco. We hebben een breed assortiment airco’s voor de woningbouw, kleine utiliteit (zoals kleine kantoren, winkels of praktijken aan huis) en grote utiliteit (MRV-systemen) van Haier beschikbaar.

Gezonder Binnenklimaat Dankzij Coronacrisis

26/01/2021

Professor Bert Blocken is hoogleraar bouwfysica bij de TU/e en KU Leuven en hij doet al jarenlang onderzoek naar binnenluchtkwaliteit. “Het CO2-gehalte geeft geen volledig beeld van het fijnstof, waaronder aerosolen, in een ruimte. Om de binnenluchtkwaliteit te bepalen heb je eigenlijk ook aerosolmeters of -sensoren nodig.”

Ventilatie is oorspronkelijk bedoeld om het CO2-gehalte binnen de perken te houden. Nu ventileren we ook om besmetting met COVID-19 te voorkomen. Bert: “We kunnen de concentratie aerosolen voldoende laag houden met behulp van ventilatie, luchtreiniging of een combinatie daarvan. Maar een gezond binnenklimaat is altijd van belang, niet alleen nu. Het heeft grote invloed op onze gezondheid.”

Houd indringers buiten
In de buiten- en binnenlucht zit fijnstof. Dit zijn alle vloeibare of vaste deeltjes die kleiner zijn dan pakweg 10 micrometer. Dit fijnstof komt in de lucht door bijvoorbeeld verbrandingsprocessen zoals verkeer en verwarmingssystemen of door speekseldruppels die vrijkomen bij spreken en ademen. “Deeltjes die groter zijn dan 10 micrometer worden door ons afweersysteem in de neus, mond en keel tegengehouden. Hoe kleiner de deeltjes worden, hoe gevaarlijker ze voor ons zijn. Deeltjes die kleiner zijn dan 0,1 micrometer komen veel dieper in ons lichaam terecht en worden via de longen en bloedsomloop naar onze organen verspreid”, legt Bert uit. Dit heeft grote gevolgen voor onze gezondheid.

Filter de lucht
Ventileren in de woning is belangrijk, maar dan moet de buitenlucht waarmee je ventileert wel van goede kwaliteit zijn. Soms is het nodig, als je bijvoorbeeld dicht bij een snelweg woont of last hebt van een pollenallergie, om luchtreiniging in een ruimte toe te passen. Daarvoor kun je gebruikmaken van een systeem dat gassen en/of deeltjes uit de lucht haalt. Dit kan ingebouwd worden in de luchtbehandelingsinstallatie, maar het kan ook een los apparaat zijn dat in een ruimte geplaatst wordt. Bert: “De unit zuigt via één kant de lucht in, meestal via een ventilator. Door een combinatie van technieken filtert dit systeem deeltjes en gassen eruit, waarna de gereinigde lucht de kamer wordt ingeblazen.”

Meer is beter
Als Bert de ventilatie in gebouwen bestudeert, kijkt hij naar het ventilatiedebiet. Dit is het aantal liter binnenlucht dat per uur wordt vervangen door verse buitenlucht. Ook het ventilatievoud is belangrijk: dit geeft aan hoeveel keer per uur de ruimte van verse lucht wordt voorzien. Het is een maat voor de ventilatie van die ruimte. Bert: “In de realiteit verschilt het ventilatievoud op verschillende plekken in de ruimte. Dicht bij de inblaasroosters is deze heel hoog, daar is de zuiverste lucht. Bij het uitblaasrooster is meer verontreinigde lucht en in een hoekje van een grote ruimte is de luchtverontreiniging misschien nog wel groter.”

Op de vraag of ventileren volgens het Bouwbesluit voldoende is, kan Bert dus geen eenduidig antwoord geven. “Het opleggen van een minimum is een moeilijke en ondankbare taak, want er zijn altijd situaties waarin het wel en niet genoeg zal zijn. Dus meer ventilatie dan wordt voorgeschreven is altijd beter.” In de praktijk ziet Bert vaak dat het afhangt van hoe het ventilatiesysteem is ontworpen, hoe het gebouw eruit ziet, maar ook waar de inblaas- en afzuigopeningen zitten. “Als die ongelukkig gekozen worden, gaat de ingeblazen verse lucht heel snel naar de afzuigopening.”

Aandacht voor efficiëntie
Voor installateurs heeft Bert de volgende tip. “Let goed op de efficiëntie van een ventilatiesysteem. In operatiekamers wordt bijvoorbeeld lucht onder in de ruimte ingeblazen en boven afgezogen of andersom. Dan doorstroomt de verse lucht de hele ruimte. Ik zie nu in veel gebouwen dat zowel de inblaas- als afzuigroosters beide bij het plafond of aan de onderzijde van een wand zitten. Dan is de doorstroming minder goed, doordat er ‘kortsluiting’ kan ontstaan. De verse lucht wordt direct weer afgezogen.”

Aangescherpte ventilatienormen
Door de impact van het coronavirus op onze maatschappij en economie, verwacht Bert dat dit ook grote gevolgen heeft voor de manier waarop wij onze gebouwen ontwerpen, engineeren en in gebruik houden. “Het is niet ondenkbaar dat er in de toekomst aangescherpte ventilatienormen komen. Niet meteen, maar wel in de komende tien à vijftien jaar. Er zullen krachtigere ventilatiesystemen worden geplaatst en mogelijk worden we verplicht om fijnmazige filters of luchtreiniging toe te passen in bepaalde ruimtes.”

Een gezond binnenklimaat begint met ventilatie

02/02/2021

Werken, sporten, ontspannen; tijdens de wintermaanden doen we dat vaak binnen. We zitten er dan het liefst warmpjes bij, met de ramen dicht om tocht te voorkomen. In de loop van de dag beginnen we te gapen en concentreren wordt lastiger. Een gebrek aan verse lucht, of eigenlijk een teveel aan CO2, is hier vaak de oorzaak van. De luchtkwaliteit is dan niet meer op peil. Hoe kan u dit voorkomen? Eén van Wasco's technische experten, Rob van Houten, geeft een korte, krachtige uitleg.

Ventileren, ventileren en nog eens ventileren
Als mens zijn we eigenlijk de grootste vervuilers in een ruimte. We ademen CO2 uit en produceren zo’n twee tot vijf liter vocht per dag. Dit komt in de lucht en daarom moet u goed ventileren. Dit is echt de belangrijkste manier om de luchtkwaliteit op peil te houden. U wilt alleen geen last hebben van tocht, dus wil u op een gecontroleerde manier ventileren. Dit kan bijvoorbeeld met een WTW-installatie.

Slim ventilatiesysteem
Om een WTW-installatie optimaal te laten werken, kan u sensoren in verschillende ruimtes laten meten hoeveel CO2 en vocht er in de lucht zit. Als er bijvoorbeeld meer mensen in een ruimte plaatsnemen, zorgt de installatie voor meer verse lucht. Hiermee voorkomt u ook dat er door te veel vocht bacterie- en schimmelgroei ontstaat. De luchtkwaliteit blijft zo op een constant niveau.

Luchtreiniger ondersteunt
Om de luchtkwaliteit in gebouwen nog verder te verbeteren, kan u luchtreinigers gebruiken. Deze halen stof- en vuildeeltjes uit de lucht die door bouwmaterialen, meubels, kleding en elektrische apparaten worden afgescheiden. Er zijn grote verschillen tussen soorten en typen luchtreinigers. Vergelijk voor de aanschaf daarom de prestaties, het geluidsniveau en het energieverbruik. Kijk ook goed naar het soort en de grootte van de ruimte waarin de luchtreiniger gebruikt wordt.

Comfortabel wonen
Wij willen comfortabel wonen en daar horen tocht en schimmelgroei niet bij. Ventileren is de sleutel tot succes en een luchtreiniger kan, waar het nodig is, fantastisch bijsturen.

Antivirus Kaspersky kan voor problemen op de website zorgen

28/01/2021

Sommige klanten ervaren sinds begin dit jaar een paar problemen met het gebruik van de website. De schuldige is inmiddels gevonden: de laatste update van antivirussoftware Kaspersky.

Gebruikt u dit antivirusprogramma, dan kan dat dus voor problemen zorgen. Mocht u het volgende op de website ervaren hebben de afgelopen tijd:

- Inloggen lijkt niet te lukken

- Zoekmachine werkt niet

- Onderdelenzoeker werkt niet

- Producten kunnen niet toegevoegd worden aan de winkelmand

- Bestelhistorie is niet beschikbaar.

Dan heeft dat zeer waarschijnlijk te maken met de update van Kaspersky. Gelukkig hebben we daar de oplossing voor gevonden. Wat u alleen maar hoeft te doen is een vinkje in het programma uit te zetten. We hebben hier een instructie voor geschreven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe dit te doen. Dit stappenplan is hier te downloaden.

Verandering in kortingsgroepen

08/01/2021

Verandering in kortingsgroepen van Nefit – Bosch – Buderus onderdelen

Per 1 januari 2021 wordt door Bosch Thermotechniek , De fabrikant van Bosch, Nefit en Buderus enkele vereenvoudigingen doorgevoerd in de product groepen. Alle onderdelen worden samen gevoegd in één kortingsgroep.

De artikelen in de Bosch, Nefit en Buderus groepen N55, N82 en N90 worden overgezet naar kortingsgroep N81. Deze groepen corresponderen met de Wasco kortingsgroepen 818, 803 en 819. Deze worden overgezet naar de  Wasco kortingsgroep 802.

Alle onderdelen van Bosch – Nefit- Buderus vallen vanaf 1 januari dus in 1 kortingsgroep. De oude groepen vervallen hiermee.

In het kort schematisch weergeven:

Vereenvoudiging kortingsgroepen Nefit – Bosch – Buderus onderdelen

Huidig

Per 1 januari 2021

818 Bosch/Junkers onderdelen (N55)

802 Nefit- Bosch onderdelen (N81)

803 Nefit-Fasto Geyseronderdelen (N82)

802 Nefit- Bosch onderdelen (N81)

819 Buderus onderdelen (N90)

802 Nefit- Bosch onderdelen (N81)

802 Nefit- Bosch onderdelen (N81)

Blijft 802 Nefit- Bosch onderdelen (N81)

Merknaam

Met het omzetten van de kortingsgroepen zullen ook een aantal merknamen in de omschrijving van het artikel wijzigen. In het verleden kwam het voor dat bepaalde onderdelen zowel onder Bosch, als onder Nefit of Buderus voorkwamen. Deze onderdelen worden nu ook samengevoegd onder 1 artikelnummer.

Onderdelen die voor meerdere merken gebruikt worden krijgen de merknaam Bosch in de commerciële omschrijving. Specifieke onderdelen die alleen voor Nefit of Buderus gebruikt worden behouden de Nefit of Buderus merknaam in de commerciële omschrijving.

 Op alle facturen en pakbonnen zullen alle onderdelen in de kortingsgroep 802 de Bosch (leverancier) merknaam gaan krijgen. De merknamen Junkers en Fasto zijn in het verleden al omgezet naar Bosch. Alle externe artikelnummers blijven gelijk.

Speelt ventilatie een rol bij het voorkomen of verspreiden van virusinfecties?

15/01/2021

De discussie: speelt ventilatie een rol bij het voorkomen of verspreiden van virusinfecties, zoals corona? 
Dr. ir. Francesco Franchimon initiatiefnemer van het Nederlandse Samen stoppen wij corona en deelnemer van de themagroep Corona in gebouwbeheer en installatietechniek geeft uitleg.

Francesco Franchimon

"In het begin van de corona-crisis was er geen aandacht voor hoe je in gebouwen een veilige omgeving kon maken. Wij willen duidelijk laten weten wat de installatietechnische mogelijkheden zijn. De WHO is (nog) niet van mening is dat besmetting via aerosolen effect heeft op de totale infectieverspreiding. Francesco is ervan overtuigd dat dit wel zo is. Ventilatie speelt hierin een hele belangrijke rol".

"We ventileren om CO2 en eventuele lichaamsgeuren binnen de perken te houden. In het Nederlandse Bouwbesluit en andere aanvullende eisen richt men zich met name op het ventileren per persoon. De verspreiding van infecties vraagt om een hele andere benadering".

1. Een persoon is de bron van de virusdeeltjes.
2. Hoeveel virusdeeltjes brengt die ene persoon in de lucht?
3. Hoeveel verse lucht moet er vervolgens in de betreffende ruimte ververst worden om het virus te verdunnen, zodat het risico op verspreiding minimaal is?

Hoe zit het met recirculeren?
"Er wordt gezegd dat je niet mag recirculeren, maar dat moet je eigenlijk per situatie bekijken. Stel, je zuigt lucht af in een ruimte waar één persoon besmet is; het virus is daar dus. Daarnaast zuig je ook lucht af van 100 andere ruimtes. Deze lucht wordt nog eens voor 70% vermengd met buitenlucht, 30% recirculeert. Dan blijft er niet veel over van de virusconcentratie die in die ene ruimte is afgezogen.

Er zijn natuurlijk ook andere scenario’s mogelijk, waarin recirculatie wel leidt tot een groter risico op virusoverdracht. Stel, je zuigt de lucht uit één ruimte af en circuleert deze terug in dezelfde ruimte, dan blijft de concentratie virusdeeltjes hetzelfde. De belangrijke rol die ventilatie dus speelt bij het voorkomen van besmettingen is het verdunnen van de virusconcentratie in de binnenlucht".

Extra maatregelen
"Als ventileren niet voldoende is, moeten extra maatregelen genomen worden. Kijk naar andere technieken zoals luchtfiltratie en luchtreinigingsapparaten. Hiermee verlaag je het risico zonder grote aanpassingen aan installaties of gebouwen. Bijv. lokale HEPA-filters, ionisatieapparatuur of UV-C-verlichting. Deze vernietigen de virusdeeltjes of halen die uit de lucht."

Er is speciale aandacht nodig voor gebouwen die kwetsbare mensen huisvesten, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen. "Zet de recirculatie in verpleeghuizen uit, tenzij dat betekent dat er dan helemaal geen ventilatie mogelijk is", zegt Francesco. Ook zijn in deze gebouwen vaak nog extra maatregelen nodig om het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden.

Verbeteringen
"Door deze pandemie gaan we structureel anders naar ventilatiesystemen in gebouwen kijken. Infectieziekten verdwijnen niet. Als we nu investeren in een betere luchtkwaliteit, zullen we ook langer vitaal blijven, omdat we gezondere lucht inademen".

Francesco's ventilatietips voor de wintermaanden

  1. Controleer hoeveel er daadwerkelijk wordt geventileerd
  2. Controleer in welke mate er wordt gerecirculeerd
  3. Verleng de bedrijfstijden van het ventilatiesysteem: start eerder en zet later uit. Ook al is het gebouw gesloten
  4. Ventilatie in de toiletten is zeer belangrijk: bij het doortrekken kan een extra virusconcentratie ontstaan
  5. Kijk of de capaciteit van het ventilatiesysteem kan worden vergroot
  6. Bepaal of recirculeren leidt tot een risico: veel lokaal recirculeren is een groter risico dan recirculatie in een gebouw met honderden ruimten

Adviseer uw klant om regelmatig het ventilatiesysteem te reinigen

14/01/2021

Er wordt niet vaak bij stilgestaan, maar ook een ventilatiesysteem heeft onderhoud nodig. Het reinigen van de ventilatie-unit en de kanalen kan u voor uw klanten doen. Maar uw klanten kunnen zelf ook iets doen! 

Wij hebben stapsgewijs enkele tips op een rij gezet voor het behoud van een gezond binnenklimaat:

Reinig de mechanische ventilatiebox

1) Haal de stekker van de ventilatiebox uit het stopcontact
2) Wacht met openen: de ventilator draait nog na!
3) Open de deksel van de ventilatiebox
4) Loszittend vuil verwijdert u simpel met een stofzuiger
5) Met een platte schroevendraaier of paletmes verwijdert u voorzichtig vastzittend vuil
6) Met een vochtige doek kunt u de rest reinigen
7) De ventilatorbladen reinigt u het beste met een zachte borstel
8) Sluit de ventilatiebox en steek de stekker weer in het stopcontact.

Let op: ga voorzichtig te werk! De ventilator is in de fabriek gebalanceerd en de kleinste beschadiging kan ervoor zorgen dat de ventilator meer geluid produceert. Voorkom vuil in de lager, dit zorgt voor lawaai, slijtage en een verminderde capaciteit.

Reinig de ventilatieventielen

De ventilatieventielen in het plafond of muren zijn makkelijk door uw klanten zelf te reinigen:

1) Haal de ventielen uit de behuizing
2) Zet een markeerstreepje, zodat u de ventielen op dezelfde plek kan terugplaatsen
3) Reinig de ventielen met een vochtige doek
4) Met een stofzuiger kan u het eerste stuk van het kanaal schoonmaken.
5) Plaats de ventielen terug

Reinig de ventilatieroosters bij ramen

1) Indien mogelijk, haal de kap van het rooster
2) Reinig de binnenzijde van het ventilatierooster met een stofzuiger
3) Het rooster neemt u best af met een vochtige doek
4) Maak de kap schoon en klik of draai deze weer vast

Vervang regelmatig de filters van WTW-systemen
Adviseer uw klant om jaarlijks onderhoud aan het WTW-toestel te laten uitvoeren. Balansventilatiesystemen met WTW, ofwel warmteterugewinning, hebben filters. Vervang deze minimaal eens per jaar! Bij nieuwbouwwoningen is het aan te raden de filters vaker te vervangen, omdat er nog bouwstof in de woning aanwezig is.

Reinig de ventilatiekanalen
Wanneer u bij een ventiel in het kanaal kan kijken, kan u makkelijk reinigen met een stofzuiger. Om een gezond binnenklimaat te houden laat uw klant eens per 4 tot 8 jaar het kanalensysteem door een specialist reinigen. Laat dit ook afhangen van de vervuiling! Schijn eens met een zaklamp in het kanaal om te zien hoe vervuild het is.

Wasco App België

09/11/2020

Met de Wasco app heeft u altijd en overal toegang tot 250.000 onderdelen en service- en onderhoudsproducten. Vind eenvoudig uw onderdelen met de unieke onderdelenzoeker en plaats simpel uw bestellingen met uw smartphone! De Wasco app is gratis beschikbaar voor Android en iOS toestellen. Meer weten? U leest er alles over op deze pagina.

Wasco in vakblad De Onderneming

30/11/2020

Het service- en onderhoudsseizoen voor verwarmingsketels is in volle gang. Een perfect moment om uw klanten nog beter aan u te binden. Waarom? Hoe? Vakblad "De Onderneming" schreef hierover een artikel samen met Wasco. U kan het artikel hier teruglezen.

Help uw DPD-bezorger

30/11/2020

Zoals u weet vereisen de geldende Covid-19 maatregelen aanpassingen in ons dagelijks leven. Ook de bezorging van uw bestelling kan hierdoor beïnvloed worden.

Gebruik de DPD-poster
Wasco werkt samen met DPD voor het bezorgen van uw pakketten. Voor de bezorgers is het bij aankomst soms onduidelijk of een bedrijf geopend is. Uw pakket wordt dan niet bezorgd. U kan de bezorger helpen door deze speciale poster in te vullen en op te hangen bij het afleveradres. Zo maakt u duidelijk waar de DPD-bezorger terecht kan en worden uw pakketten veilig afgeleverd.

Airco update

25/06/2020
Beste klant,
 
De temperaturen gaan rap omhoog en het aircoseizoen is in alle hevigheid losgebarsten. Zoals u wellicht in de media heeft kunnen vernemen is de vraag naar aircoproducten explosief gestegen, dat merken we ook bij Wasco. We werken er met man en macht aan om alle airco-gerelateerde producten zo snel mogelijk te verwerken, de magazijnen draaien overuren om aan de vraag te voldoen. Helaas kunnen wij echter op dit moment niet altijd onze 24 uurs service waarmaken op het airco-assortiment, we streven naar een levering binnen 48 uur.

Volledig assortiment Riello onderdelen

22/04/2020

Wasco heeft maar liefst 3500 onderdelen van Riello opgenomen in haar assortiment. In samenwerking met Riello, hebben wij een voorraad aangelegd van de 200 meest gevraagde onderdelen.

Met deze samenwerking is het voor u nog eenvoudiger om alle onderdelen te bestellen bij 1 leverancier. Bij Wasco kunt u gemakkelijk het juiste onderdeel vinden en bestellen. Heeft uw klant een Riello ketel of brander defect, dan is het juiste onderdeel gemakkelijk terug te vinden in de onderdelenzoeker. Daar staan ook alle exploded views en onderdelenlijsten van de meest voorkomende toestellen.