Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

UV-licht in Haier airco’s maakt COVID-19 onschadelijk

16/04/2021

De UVC Generator in Haier airco’s is voor 99,998% effectief in het onschadelijk maken van COVID-19. Zo blijkt uit tests die plaatsvonden bij onderzoeksorganisatie Texcell. De techniek wordt gebruikt bij de Haier Flexis Plus en de Haier Pearl. Tegenwoordig brengt de COVID-19-pandemie heel wat uitdagingen met zich mee voor het dagelijks leven van mensen. Het door Texcell uitgevoerde onderzoek bevestigt de efficiëntie van de UVC Generator en zal naar verwachting het risico van infectie veroorzaakt door COVID-19 verminderen.

UVC Generator zeer effectief tegen COVID-19
Haier ging in november 2020 een officiële samenwerking aan met Texcell om tests uit te voeren met de Haier UVC Generator, die wordt gebruikt in een aantal verschillende Haier airco modellen. Het doel van het onderzoek was de effecten van de UVC Generator bij het onschadelijk maken van het coronavirus te beoordelen. De tests werden uitgevoerd in het professionele laboratorium van Texcell in Parijs, Frankrijk. Onder laboratoriumomstandigheden, in een afgesloten box van 45 liter, bleek dat de Haier UVC Generator COVID-19 in één uur effectief remde, met een efficiëntie tot 99,998%.

Hoe werkt de UVC Generator?
UVC (ultraviolet C) is een soort UV-straling met een golflengte in het spectrum van 200-280 nm, die in het dagelijks leven veel gebruikt wordt voor ontsmetting. Het werkt door de structuur van DNA en RNA te beschadigen, waardoor een micro-organisme niet meer in staat is vitale celfuncties uit te voeren. De Haier UVC Generator zendt straling uit met een golflengte tussen 270-280 nm. Het apparaat wordt geïnstalleerd op de verdamper (binnendeel) en wanneer de functie wordt ingeschakeld, genereert het UVC-stralen in de buurt van de luchtinlaat. Wanneer lucht door het aan UVC-stralen blootgestelde gebied stroomt, worden de in de lucht aanwezige schadelijke stoffen onmiddellijk tegengehouden, waardoor schone lucht de ruimte in wordt geblazen.

Haier toestellen verkrijgbaar bij Wasco
Airconditioningsystemen van Haier met UVC Generator zijn verkrijgbaar bij Wasco. We hebben een breed assortiment airco’s voor de woningbouw, kleine utiliteit (zoals kleine kantoren, winkels of praktijken aan huis) en grote utiliteit (MRV-systemen) van Haier beschikbaar.