Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Van arm naar rijk (aard)gas

25/10/2017

Op 2 oktober ging de campagne voor de omschakeling van arm naar rijk gas van start. De Nederlandse overheid kondigde in 2012 aan dat de uitvoer van het Gronings ‘arm’ gas afgebouwd wordt, om in 2030 helemaal te stoppen. 1,6 miljoen particuliere en professionele gasgebruikers in ons land zullen daardoor vanaf 2018 tot en met 2029 omschakelen naar een ander type gas, namelijk rijk gas, uit andere delen van de wereld.

Installateurs tasten in het duister over omschakeling gas

03/10/2017

Er komt een grote verandering aan in 2030. Doordat vanuit Nederland geen gas meer naar België komt, moeten 1,6 miljoen Vlaamse gezinnen en bedrijven omschakelen naar hoogcalorisch aardgas. Nu is het zo dat niet alle verwarmingsketels, kachels en andere toestellen op gas geschikt zijn voor dit hoogcalorische gas. De federale overheid rekent hiervoor op de hulp van installateurs om de toestellen bij te regelen, maar zij weten tot op heden niks. 

De nieuwe onderdelenzoeker van Wasco is live!

29/09/2017

Van veel apparaten hebben we nu de lijntekeningen toegevoegd in de onderdelenzoeker. Op deze tekeningen staan er positienummers bij de onderdelen. Met één klik op dit nummer verschijnt rechts in het scherm direct het onderdeel dat erbij hoort. Zelfs onderdelen waarvan u dus niet weet hoe ze heten kunt u terugvinden in deze nieuwe onderdelenzoeker. 

Totaalservice voor onderdelen door Wasco

21/09/2017

Voor onderdelen moet u bij Wasco zijn, want van nagenoeg alle merken kan Wasco onderdelen uit voorraad leveren. In alle behoeften wordt voorzien, waardoor alles efficiënt en vlot verloopt. Niet alleen bij de grote orders.

Verkoop gascondensatieketels onderweg naar record

13/09/2017

Sinds het Europees energielabel in september 2015 in werking is gesteld, vertegenwoordigt de aardgascondensatieketel de standaard op het vlak van performante toestellen. Dat is overduidelijk te zien in de laatste verkoopstatistieken. 

Waar komt uw elektriciteit vandaan?

08/09/2017

Nu de elektrisch aangedreven verwarmingssystemen steeds meer opkomen, met name de warmtepompen, is het belangrijk om te weten hoe de elektriciteit wordt opgewekt. De VREG, de toezichthouder op de Vlaamse elektriciteitsmarkt, geeft daar een antwoord op met het Brandstofmixrapport 2016. 
 

Bouwunie pleit voor uitbreiding duaal leren

06/09/2017

De economie trekt aan en daardoor staan er alleen al bij de VDAB meer dan 1700 vacatures voor bouwjobs open. De nood aan mensen in de bouw is hoog. De Bouwunie pleit daarom voor een uitbreiding voor duaal leren en werken. 

Wasco neemt Aircovent over

24/07/2017

Per 1 augustus a.s. neemt Wasco alle aandelen over van het Rotterdamse bedrijf Aircovent. Met deze overname willen wij inspelen op de trend van verduurzaming binnen de verwarmingsmarkt. 

Regels voor onderhoud centrale verwarmingstoestellen

28/09/2017

Sinds 1 juni 2007 gelden in Vlaanderen nieuwe regels voor het onderhoud en nazicht van centrale verwarmingstoestellen. Die regels vloeien ten dele voort uit Europese voorschriften. Ze werden door de Vlaamse Regering vastgelegd op 8 december 2006 in het besluit betreffende het onderhoud en het nazicht van stooktoestellen voor de verwarming van gebouwen of voor de aanmaak van warm verbruikswater.