Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Verkoop gascondensatieketels onderweg naar record

13/09/2017

Sinds het Europees energielabel in september 2015 in werking is gesteld, vertegenwoordigt de aardgascondensatieketel de standaard op het vlak van performante toestellen. Dat is overduidelijk te zien in de laatste verkoopstatistieken. 

Tijdens de eerste vijf maanden van 2017 steeg de verkoop met 15%. Als dit tempo zich doorzet, zullen dit jaar meer dan 170.000 gascondensatieketels verkocht worden in België en zal daarmee het record van 2011 (166.000 toestellen) verbroken worden. 

Tussen 2012 en 2016 nam de maar langzaam toe door de economische crisis. Inmiddels is 80% van de verkochte condensatieketels op aardgas de vervanging van een oude installatie op aardgas of stookolie. Iedere geïnstalleerde condensatieketel staat voor besparing op energie en een verlaging van de CO2-uitstoot van 20% ten opzichte van een oude verwarmingsketel. 

Bron grafiek: Sanilec