Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Wasco voorziet producten van sticker met RFID-chiptechnologie

28/09/2015

Een innovatieve service van Wasco: ieder product uit het onderdelen assortiment heeft een eigen unieke RFID-chip. Dankzij deze technologie is de totale voorraad van bijvoorbeeld een servicebus of magazijn direct uit te lezen.

Tienduizenden producten, per jaar miljoenen stuks zijn vanaf nu voorzien van deze chip. Algemeen directeur Herold Van Den Belt: “Nooit eerder heeft een professionele groothandel op deze schaal RFID-technologie toegepast. En dit terwijl de markt er echt aan toe is. De grootste installatie- en servicebedrijven uit ons land zijn laaiend enthousiast: binnen enkele seconden is de inhoud van hun servicebussen nu gescand.” Na meer dan een jaar voorbereiding zijn de eerste artikelen uitgeleverd, voorzien van de nieuwe RFID-sticker. Miljoenen producten worden jaarlijks door Wasco uitgeleverd. Naast de vertrouwde barcode kan iedere klant nu rekenen op nog meer transparantie en snelheid dankzij de Radio Frequency Indentification (RFID)-chip. De kans op verkeerde leveringen wordt geminimaliseerd en klanten kunnen nu eenvoudig de voorraad inzien en actualiseren. De inhoud van iedere bus, doos of krat kan nu zonder uitpakken snel uitgelezen worden. 

rfid chip

Realtime antwoorden op vragen 
Installatiebedrijven die met Wasco samenwerken krijgen door toepassing van deze nieuwe technologie inzicht in belangrijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan de juiste voorraad in de servicebus voor ieder project zodat de monteur niet misgrijpt. Ook kan de financiële waarde van de voorraad in de servicebus worden gemeten. Zijn er incourante of verouderde onderdelen? Wasco waarschuwt haar klanten en kan zo tijdig producten retour nemen. Stuk voor stuk relevante voordelen, zeker nu installatiebedrijven geld willen verdienen in het proces. Daarbij is ‘intelligent voorraadbeheer’ het toverwoord. 

Geld verdienen in het proces 
Met de introductie van RFID toont de groothandel marktleiderschap in de installatiebranche. Naast het leveren van producten wil Wasco extra waarde toevoegen. Algemeen directeur Herold Van Den Belt: “We weten allemaal dat de marges in de installatiebranche fors onder druk staan. Daarom zit de toegevoegde waarde in iets anders: onze klanten kunnen geld verdienen in het proces door optimaal voorraadbeheer. Wij hebben dit laten doorrekenen en het blijkt dat er tot zelfs enkele tonnen per jaar bespaard kan worden aan inkoop, retouren en incourante, wanneer je als installatiebedrijf excellent zicht hebt op je mobiele- en magazijnvoorraad.”

Wilt u meer informatie over RFID voor uw voorraadbeheer? Maak dan een afspraak met onze adviseur.

Afspraak maken