Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Wasco neemt Aircovent over

24/07/2017

Per 1 augustus a.s. neemt Wasco alle aandelen over van het Rotterdamse bedrijf Aircovent. Met deze overname willen wij inspelen op de trend van verduurzaming binnen de verwarmingsmarkt. 

Aircovent is in 23 jaar uitgegroeid tot marktleider als het gaat om het leveren van installatiematerialen in de airconditioning-, koeling- en warmtepomp branche. Het bedrijf staat bekend om haar snelle opname van nieuwe producten als de markt daar om vraagt. Aircovent levert een breed assortiment uit voorraad en biedt haar producten onder meer aan via haar verkoopkantoor en magazijn in Rotterdam en via een eigentijdse webshop. Oprichter Ron Heuker: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten en we hebben in Wasco onze strategische partner gevonden”.

Wasco is een technische groothandel in verwarming, sanitair, onderdelen, koeltechniek en ventilatie. Ruim 12.000 klanten worden bediend vanuit 34 vestigingen verspreid over Nederland en 2 distributiecentra in Apeldoorn en Twello. Algemeen directeur Herold van den Belt: “Met de overname van Aircovent zetten we een volgende stap in onze groeiambitie op het gebied van airco en koeling. Aircovent zal blijven opereren onder eigen naam en zal verder gefaciliteerd worden door het logistieke - en vestigingsnetwerk van Wasco “.

Door het bundelen van de krachten speelt Wasco in op de verduurzaming binnen de verwarmingsmarkt. Wasco kan hierbij gebruik maken van de expertise van Aircovent, terwijl Aircovent gebruik kan maken van het klantenbestand, de logistieke services en het vestigingsnetwerk van Wasco.