Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Wasco RFID-voorraadbeheersysteem

Wasco heeft als eerste groothandel alle artikelen uit het onderdelenassortiment voorzien van een RFID-sticker. De toepassing van deze stickers geeft u meer inzicht in belangrijke gegevens, zoals de juiste voorraad in de servicebus. Hierdoor grijpen u en uw monteurs niet meer mis. Daarnaast kan met RFID de financiële waarde van de voorraad in de bus worden gemeten. 

Daarnaast worden incourante en verouderde onderdelen snel gesignaleerd. Wasco waarschuwt u dan en kan zo nodig producten retour nemen. U kunt ook rekenen op nog meer transparantie en snelheid. De kans op verkeerde leveringen wordt ook geminimaliseerd. 

Voorraad op maat

Met het RFID-voorraadbeheersysteem wordt voorraad bepaald op basis van het werkelijke verbruik, de geïnstalleerde toestellen en de eigen wensen. Dat zorgt ervoor dat er in de bus ligt wat u nodig heeft en dat u minder naar de groothandel of de zaak hoeft. Het wordt geregistreerd dat een artikel is gebruikt en deze wordt automatisch opnieuw besteld. Zo blijft de voorraad op niveau en zo werkt u efficiënter!

Meer service, minder kosten

Wij zorgen ervoor dat u altijd het juiste assortiment onderdelen beschikbaar heeft om een klus te klaren. Het serviceniveau stijgt met het RFID-voorraadbeheersysteem doordat extra rijden naar de groothandel of een spoedbestelling plaatsen niet meer nodig is. Dit is uiteraard fijn voor u, maar ook voor uw klant. Deze hoeft namelijk geen extra tijd meer te maken voor een bezoek.

Voorraadwaarde daalt met 50%

Wasco heeft al 450 servicebussen voorzien van het RFID-voorraadbeheersysteem. De voorraadwaarde van deze bussen is met ongeveer 50% gedaald na de overstap. Bij de start van het werken met dit systeem liggen er in een bus ongeveer 200 unieke service-artikelen op voorraad. In 95% van de gevallen is het zo dat een servicemonteur dan het juiste onderdeel bij zich heeft. Het aantal eenmalige bezoeken kan hierdoor toenemen met 15-20%.

Wat is RFID?

 

 • RFID staat voor radio frequency identification. Dit houdt identificatie via radio-golven in. 
 • Op de chip wordt informatie gezet die makkelijk en snel uitgelezen kan worden.
 • Elke chip heeft een unieke code waardoor elk artikel op detailniveau gevolgd kan worden. 
 • De informatie kan uitgelezen worden terwijl de artikelen nog in een bak of doos zitten. 
 • Op de sticker vind je nog steeds de artikelomschrijving en de barcode voor je vertrouwde registratie en bestellingen.

Voordelen RFID

 • Verlaagt de busvoorraad met gemiddeld 30%.
 • Behaalt een minimale servicegraad van 95%.
 • Één bezoek is doorgaans genoeg (hoger one-stop-fix-percentage. 
 • Minder spoedbestellingen en minder ritjes naar de groothandel. 
 • Meer tevreden klanten en servicemonteurs. 
 • Wasco waarschuwt tijdig voor incourante artikelen. 
 • Door een perfecte uitgaande controle is er sprake van een 100% juiste levering. 

Heeft u interesse in RFID? Neem voor meer informatie contact op met de vertegenwoordiger.