Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Wasco doneert voor Kerst aan drie goede doelen

29/01/2018

Wasco kiest er al jaren voor om geen kerstpresentjes te schenken aan haar klanten, maar om een tweetal goede doelen te steunen. Dit jaar zijn dit er zelfs 3 geworden.

De goede doelen worden jaarlijks aangereikt door onze medewerkers, dit zijn vaak kleinschalige doelen met een persoonlijk verhaal. Dit jaar hebben we Wooninitiatief DBuren en stichting Geef een knuffel kunnen verblijden met een mooie donatie. Daarnaast wilden we 3FM Serious Request, waarvoor het Glazen Huis dit jaar in Apeldoorn stond, steunen in hun strijd om kinderen te herenigen met hun ouders.

Wooninitiatief DBuren
DBuren is een particulier initiatief waarbij ouders en de twee zorgondernemers een huis runnen voor negen mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Alle bewoners hebben hun eigen appartement en er is een grote gemeenschappelijke ruimte. Kleinschaligheid is hier toegepast in de ruimste zin van het woord. Door het zelf te organiseren, zonder gebruik te maken van zorg uit grote instellingen, kunnen ze bij dit initiatief zorggeld besteden waarvoor het bedoeld is. Er is een team van 8 personen die de dagelijkse zorg rondom de bewoners vormgeeft in samenspraak met de ouders. Het huis is nu drie maanden klaar en is een warme en sfeervolle woning geworden. Nu de tuin nog. Ze hebben een grote schuur nodig voor alle driewielers, tandems en skelters. Ze zouden graag een moestuin willen aanleggen zodat de bewoners ook daar aan het werk kunnen. Een mooi zitje om in de zomermaanden met elkaar te bbq-en is ook een grote wens.

Zie voor meer informatie www.dburen.nl.

Geef een knuffel
Geef een knuffel is een kleine stichting met een aantal actieve vrijwilligers. De stichting haalt geld op via donaties van particulieren en bedrijven, maar ook door middel van verschillende evenementen, zoals een jaarmarkt waar geschonken boeken worden verkocht. Met dit geld kopen ze knuffels in en die worden uitgedeeld aan zieke kinderen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, maar ook in ambulances. Deze knuffels worden ingekocht bij de NCFS, de Nederlandse Cystic Fibroses Stichting. Bij die stichting gaat veel van de opbrengst naar onderzoek tegen CF (ofwel taaislijmziekte). Stichting Geef een Knuffel doneert ook jaarlijks het resterende geld aan onderzoek tegen CF.

Kijk voor meer informatie op www.geefeenknuffel.com.